Home
  • Dringende medische zorg nodig tijdens weekends, brug- en feestdagen? BEL 1733 (zonaal tarief)

Over ons

Dit project werd opgestart in 2010 door de raad van bestuur van KHOBRA, en heeft tot doel één wachtpost te organiseren in de huisartsenzone KHOBRA.  Deze wachtpost zal ten dienste staan van de bewoners van Boortmeerbeek, Haacht, Herent, Holsbeek, Kortenberg, Leuven, Lubbeek en Rotselaar. Inwoners uit Bertem, Bierbeek, Oud-Heverlee en Huldenberg zal 1733 nog rechtstreeks doorverbinden met de huisarts van wacht. 

De huisartsenwachtpost Oost-Brabant

De huisartsenwachtpost is er om u bij dringende medische problemen te helpen wanneer uw eigen huisarts niet bereikbaar is. 

Er is een team van artsen aanwezig om u snel te helpen. U heeft er als patiënt alle belang bij eerst te bellen naar 1733. Wij leggen huisbezoeken af als ze medisch echt nodig zijn of als u zich niet kan verplaatsen. Van elke raadpleging krijgt uw huisarts een verslag.

KHOBRA vzw:

KHOBRA vzw, deze afkorting staat voor Kring Huisartsen Oost-Brabant en is een erkende huisartsenkring. De Kring werd opgericht in december 2003. Meer info kan je terugvinden op de website van khobra vzw. De statuten kunnen worden opgevraagd bij het secretariaat.

Khobra vzw bestaat uit een Raad van Bestuur, een dagelijks bestuur, de Cel Niet-planbare zorg, de Cel Planbare zorg en de Cel Communicatie. Een van de taken van de kring is om ervoor te zorgen dat de wachtdienst op een efficiënte manier georganiseerd wordt. De wachtpost is een onderdeel van de werking van de Cel Niet-planbare Zorg. Deze cel zorgt ook voor afspraken met onze partners: politie, woonzorgcentra, gemeenten, Provinciaal geneeskundige commissie, naburige wachtposten, spoeddiensten,....

U kan het secretariaat van de huisartsenkring bereiken via info@khobra.be

Onthaalbedienden

De onthaalbedienden van de wachtpost ontvangen de patiënten op de wachtpost, coördineren de huisbezoeken, zorgen voor de bevoorrading van de kabinetten en staan in voor de telefonische contacten. Ook ondersteunen zij de coördinator en de artsen met enkele administratieve taken.

Chauffeurs

De chauffeurs zorgen ervoor dat de huisartsen veilig op het huisbezoek arriveren. Zo hoeft de huisarts zich geen zorgen te maken over het vinden van de weg en de coördinatie van de opeenvolgende huisbezoeken. Hij kan zich volledig concentreren op zijn taak. De chauffeurs assisteren de artsen ook bij het aanleveren van het materiaal in de wagen. Wij werken hiervoor samen met medics @ home vzw.

Coördinator

Heeft u nog vragen over onze organisatie of zoekt u de juiste aanspreekpersoon, kan u terecht bij de wachtpost en kringcoördinator mevr. Roos Wouters via info@khobra.be

Naar boven